728 x 90

В българския рали шампионат се появи Skoda Fabia R5

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Недялко Сивов ще участват с Skoda Fabia R5 в българския рали шампионат, като тимът ще се състезава с подкрепата на Еуратек – вносителят на чешките автомобили у нас. Вчера новият рали автомобил беше представен в София, а екипажът вече записа една победа с него – в рали-спринт „Дряново”,

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Недялко Сивов ще участват с Skoda Fabia R5 в българския рали шампионат, като тимът ще се състезава с подкрепата на Еуратек – вносителят на чешките автомобили у нас.

Вчера новият рали автомобил беше представен в София, а екипажът вече записа една победа с него – в рали-спринт „Дряново”, като състезанието беше използвано за подготовка преди началото на рали сезона, който тази година стартира необичайно късно – на 7 и 8 юли с рали „Твърдица”.

„Изключително много съм доволен, че успяхме да се сдобием с толкова успешен рали автомобил като Škoda Fabia R5. Списъкът с чакащи за него е много дълъг и за нас е чест да можем да се състезаваме с него в този сезон на родния рали шампионат. Благодаря на Еуратек за подкрепата на отбора ни. Целта ни не е само да се борим за титлата в шампионата, а с участието на подобен актуален за световния шампионат автомобил да вдигнем нивото на спорта. Надявам се и други екипи да последват примера ни и да има повече автомобили от клас R5“, заяви пилотът Мирослав Ангелов. 

„През годините, Еуратек ООД, традиционно е подкрепял българския автомобилен спорт у нас, и е организатор на първите едномаркови шампионати, дали старт на звездната кариера на едни от най-известните родни пилоти като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов.

„Еуратек бе и спонсор и на Димитър Илиев, който има най-много рали титли на България, а в последните 4 години от своята състезателна кариера избра да се състезава с Škoda Fabia S2000 и стана 3 пъти рали шампион на България. Днес сме щастливи да продължим тези традиции, подкрепяйки отбора на Мегапорт рейсинг, избрал да се състезава с Skoda Fabia R5”, допълни Иван Тодоров, управител на Еуратек ООД.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт