728 x 90

Карлос Сайнц преговаря с Mini и Toyota за рали "Дакар"

Карлос Сайнц преговаря с Mini и Toyota за рали "Дакар"

Карлос Сайнц-старши преговаря с Mini и Toyota, за да продължи участието си в маратонското състезание рали „Дакар” и догодина. През януари двукратният световен рали шампион спечели с Peugeot за втори път победата в „Дакар”, като победи на финала с 43 минути звездата на Toyota Насър Ал-Атия. 2018 беше последното участие на Peugeot в рали „Дакар”,

Карлос Сайнц-старши преговаря с Mini и Toyota, за да продължи участието си в маратонското състезание рали „Дакар” и догодина. През януари двукратният световен рали шампион спечели с Peugeot за втори път победата в „Дакар”, като победи на финала с 43 минути звездата на Toyota Насър Ал-Атия.

2018 беше последното участие на Peugeot в рали „Дакар”, а подобно решение на Сайнц се очакваше, след като през пролетта той тества колите на Toyota и Mini в Мароко.

И от двата тима заявиха, че са впечатлени от представянето на Матадора, но напомниха, че решението за това къде ще кара той е изцяло негово.

„Сайнц тества нашия Hilux за рали „Дакар” в Мароко и резултатите от изпитанията са много позитивни – заяви говорител на Toyota. – Ние продължаваме да преговаряме с него, като се чуваме всяка седмица и все още чакаме какво ще реши Карлос.”

През тази година Ал-Атия и съотборниците му Жинел де Вилиърс и Бернард тен Бринке спечелиха шест етапни победи в рали „Дакар”, което е само с една по-малко от тези на Peugeot, въпреки че френският тим участва с четири коли в състезанието.

В същото време кампанията на Mini с чисто новите бъгита JCW, карани от Мико Хирвонен, Брис Менсис и Язид Ал-Ражи, не беше толкова успешна, тъй като пилотите се сблъскаха с редица технически проблеми.

Свен Куандт, шефът на X-Raid, тимът, който представлява Mini в рали „Дакар” отказа да коментира възможността Сайнц да се присъедини към отбора.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт