728 x 90

8-о място и първи точки за българите в Opel Adam Cup

8-о място и първи точки за българите в Opel Adam Cup

С 8-о място и първи точки за сезона завърши рали „Щемведер Берг”, трети кръг от германския рали шампионат Opel Adam Cup, за българския екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”). Както и в миналото състезание двамата отново записаха едно излитане от пътя, но този път загубиха много по-малко време и във втората половина на състезанието

С 8-о място и първи точки за сезона завърши рали „Щемведер Берг”, трети кръг от германския рали шампионат Opel Adam Cup, за българския екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”).

Както и в миналото състезание двамата отново записаха едно излитане от пътя, но този път загубиха много по-малко време и във втората половина на състезанието си върнаха позицията в Топ 10.

Център на рали „Щемведер Берг” е град Любек, а 14-те етапи бяха разпределени в два дни – 4 в петък и 10 в събота.

 „В първите 4 етапа темпото ни беше много добро в сравнение с първото ни рали в Германия – обясни Даниел Попов. – Така че в петък стигнахме до Топ 10 в класирането на Opel Adam Cup, при това без да поемаме излишни рискове.

„На другия ден се оказа, че записките ни за първите два етапа не са съвсем точни, наложи се да ги коригираме и при вторите минавания на тези две отсечки отново вдигнахме темпото.

„Но в 8-ата отсечка спрях прекален късно за един завой, колата падна в храстите до пътя и угасна, загубихме 20 или 30 секунди докато се върнем на пътя.

„За щастие, Adam е доста здрав автомобил и нямаше поражения, така че след това подновихме атаката си, за да се върнем в Топ 10. Във втората половина на състезанието решаващи се оказаха вторите минавания на най-дългата отсечка на ралито – „Прюбиш Строхен”- 14,13 км. При първото й минаване бяхме с около 1 секунда на километър по-бързи от преките ни съперници Ернст Краненбург и Артур Керкове. При второто минаване успяхме да се върнем в Топ 10 и завършихме 8-и.

„В сравнение с първото състезание бяхме много по-бързи, вече сме по-близо до най-бързите в купата и целта ни във всяко едно състезание да прогресиране – както в класирането, така и в представянето ни.”

Следващият старт от календара на Opel Adam Rallye Cup е рали „Вартбург” на 27 и 28  юли.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт