728 x 90

"Мегапорт" триумфира в рали-спринт "Дряново" с Skoda Fabia R5

"Мегапорт" триумфира в рали-спринт "Дряново" с Skoda Fabia R5

Екипажът Мирослав Ангелов / Недялко Сивов от "Мегапорт" спечели рали-спринт "Дряново". Тандемът разчита на напълно нов автомобил – Skoda Fabia R5. Екипът успя да пристигне в състезанието в последния момент след издаване на временна регистрация за колата, поради вечните бюрократични неуредици. R5 е изключително професионален клас рали автомобили и дълги години български пилот не бе

Екипажът Мирослав Ангелов / Недялко Сивов от "Мегапорт" спечели рали-спринт "Дряново". Тандемът разчита на напълно нов автомобил – Skoda Fabia R5.

Екипът успя да пристигне в състезанието в последния момент след издаване на временна регистрация за колата, поради вечните бюрократични неуредици. R5 е изключително професионален клас рали автомобили и дълги години български пилот не бе разчитал на подобен тип състезателна кола.

След три скоростни етапа Ангелов и Сивов завършиха рали спринта в Дряново на първо място с 4,3 сек преднина пред завърналия се в родните надпревари екипаж Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Evo 9, който спечели първите две отсечки в рали-спринт „Дряново“, но отстъпи с 14 сек в третата на Ангелов и Сивов. Трети на 21 сек останаха Георги Василев и Стефан Добрев, също с Mitsubishi Evo 9.

„Заложихме на по-внимателно каране на първата отсечка, защото имаме нов автомобил и след кратките тестове това реално бе първото ни каране с него. За да не поемаме излишен риск, стартирахме с по-меките гуми и загубихме 7 секунди от Йордан Атанасов. По време на първия етап имаше по-голяма денивелация и по-мощните автомобили Mitsubishi имаха предимство пред нас. Сменихме гумите за втория етап и на третия взехме 14 сек, като си осигурихме победата“, коментира след финала Ангелов. Екипът на „Мегапорт“ предвижда участие в целия български рали шампионат, както и в планинско „Българка“ Сливен.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт