728 x 90

Рали "България" изпадна от европейския календар

Рали "България" изпадна от европейския календар

Най-голямото българско рали – „България”, няма да носи точки за Европейския рали трофей (ERT) в изданието си за 2018 година, което трябва да се проведе в средата на октомври (12-14 октомври). Информацията беше потвърдена днес от БФАС, като оттам отказват да посочат причините за решението на ФИА, като федерацията на практика вади нашето състезание от

Най-голямото българско рали – „България”, няма да носи точки за Европейския рали трофей (ERT) в изданието си за 2018 година, което трябва да се проведе в средата на октомври (12-14 октомври).

Информацията беше потвърдена днес от БФАС, като оттам отказват да посочат причините за решението на ФИА, като федерацията на практика вади нашето състезание от календара на ERT и то остава открито международно.

Предполага се обаче, че санкцията е заради сериозното закъснение с подготовката на състезанието, на документите му и организацията като цяло, както и с поредицата промени на датите му на провеждане.

Тази година е 49-ото издание на рали „България”, което през 2010 година беше кръг от световния рали шампионат, а през 2012 година за последно беше част от календара на европейския рали шампионат.

Добрата новина е, че рали "България" запазва мястото си в календара на ERT за 2019 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт