728 x 90

Peugeot напуска световния рали крос шампионат

Peugeot напуска световния рали крос шампионат

Peugeot ще се изтегли от световния рали крос шампионат в края на 2018 година, веднага след последното състезание в ЮАР през ноември. Френската марка обяви това официално днес, заедно с новината, че от 2020 година започва развитието на нова гама спортни електрически модели. Тази тема е много деликатна за световния рали крос шампионат, тъй като

Peugeot ще се изтегли от световния рали крос шампионат в края на 2018 година, веднага след последното състезание в ЮАР през ноември. Френската марка обяви това официално днес, заедно с новината, че от 2020 година започва развитието на нова гама спортни електрически модели.

Тази тема е много деликатна за световния рали крос шампионат, тъй като плановете бяха от 2020 година в състезанията да участват само електромобили, но след това стартът на тези надпревари беше отложен за сезон 2021.

От Peugeot потвърдиха, че точно тази несигурност е основната причина за напускането, тъй като марката влезе със заводска програма в шампионата в началото на този сезон.

Лошите новини идват по-малко от два месеца, след като Audi реши да оттегли подкрепата си за EKS Audi Sport – тимът на Матиас Екстрьом, който представлява германската марка в световните рали крос надпревари. При Audi причината е пренасочване на бюджет и ресурси към Формула Е и DTM.

Все още не е ясно какво ще стане с пилотите на Peugeot Кевин Хансен и Себастиен Льоб, като рали легендата кара в WRX от 2016 година и този сезон е единственият пилот освен шампиона Йохан Кристоферсен, който е спечелил кръг от надпреварата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт