728 x 90

Skoda показа новата Fabia R5

Skoda показа новата Fabia R5

Най-успешната автомобилна марка в шампионата WRC2 за последните три сезона – Skoda, представи новата Fabia R5 и новата си база в Млада Болеслав. Чехите обещаха, че новият рали боец, който вече е с дизайн на екстериора, отговарящ на последния фейслифт на серийната Fabia, ще получи хомологация от 1 август 2019 година, а в момента автомобилът

Най-успешната автомобилна марка в шампионата WRC2 за последните три сезона – Skoda, представи новата Fabia R5 и новата си база в Млада Болеслав.

Чехите обещаха, че новият рали боец, който вече е с дизайн на екстериора, отговарящ на последния фейслифт на серийната Fabia, ще получи хомологация от 1 август 2019 година, а в момента автомобилът е на етап последни тестове.

Skoda Motorsport представи и двамата си пилоти за кампанията през 2019 – в тима остава световният шампион в WRC2 Ян Копецки, а втората кола ще е за 18-годишната сензация Кале Рованпера. Тимът се разделя с бившия шампион в WRC2 Понтус Тидеманд.

Освен това, Skoda Motorsport представи и новата си база в Млада Болеслав, където производственият капацитет е нараснал на 12 коли Fabia R5 на месец.

От лансирането на Fabia R5 чехите са продали над 250 коли на свои клиенти от цял свят, а сега търсят разширяване на бизнеса си, тъй като в момента глобално се експлоатират 700 коли версия R5 и този пазар се очаква да расте сериозно в следващите сезони.

Skoda спечели последните три титли в WRC2 от 2016 година насам – през 2016 световен шампион стана Есапека Лапи, през 2017 – Тидеманд, а този сезон първите три места в крайното класиране окупираха Копецки, Тидеманд и Рованпера.

Националните рали шампиони на България – Мирослав Ангелов и Еди Сивов също се състезават с Skoda Fabia R5, като в края на тази година двамата спечелиха и титлата в рали спринта.

Всичко най-интересно за новата Fabia R5 и новата база на Skoda Motorsport – в следващия брой на списание Autoclub.bg, който ще е на пазара през декември.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт