728 x 90

Шампионите стартираха с победа

Шампионите стартираха с победа

Шампионите на рали и рали спринт за миналата година Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Мегапорт, Skoda Fabia R5) стартираха с победа новия сезон като спечелиха рали спринт „Видин”. Двамата спечелиха три от четирите отсечки и на финала изпревариха с 45,73 секунди Динко Иванов и Живко Желев (АСК Стара Загора, Citroen C2 R2), които са шампиони

Шампионите на рали и рали спринт за миналата година Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Мегапорт, Skoda Fabia R5) стартираха с победа новия сезон като спечелиха рали спринт „Видин”. Двамата спечелиха три от четирите отсечки и на финала изпревариха с 45,73 секунди Динко Иванов и Живко Желев (АСК Стара Загора, Citroen C2 R2), които са шампиони в рали спринта за 2017 и са настоящите първенци при автомобилите с един двигателен мост.

Първият етап беше спечелен от Дочо Цвятков/Линда Багерова (Дунев Рейсинг, Mitsubishi Lancer), които изпревариха Ангелов и Сивов с над 2,5 секунди за 7,41 км, но веднага след финала на отсечката колата им се запали и въпреки че беше бързо угасена от тях и част от колегите им, двамата нямаше как да продължат.

Битката за третото място се реши в последната отсечка, където Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Renault Clio) изскочи с по-малко от 4 секунди пред Георги Янков/Цветан Балджиев (Дунев Рейсинг). Още на старта на етапа Янков остана без първа скорост и това го дръпна по-назад в преследването на подиума, а Тодоров и Аврамов останаха на 1,17 минути от победителите, но заявиха, че са доволни от представянето на 18-годишния им автомобил.

Резултатите от рали спринт „Вида 2019” може да видите тук.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт