728 x 90

AutoClubTV: Thunder Power vs. Tesla на IAA 2015

AutoClubTV: Thunder Power vs. Tesla на IAA 2015

По време на Автосалон Франкфурт компанията Thunder Power от Тайван "хвърли ръкавица" на американската фирма Tesla. Производителите на новия елмобил обещават пробег без зареждане в рамките на 650 км. При бързо презареждане за половин час преходът е над 300 км. Thunder Power Sedan е с избор от мощност между 230 кВт или 320 кВт. Последната

По време на Автосалон Франкфурт компанията Thunder Power от Тайван "хвърли ръкавица" на американската фирма Tesla. Производителите на новия елмобил обещават пробег без зареждане в рамките на 650 км. При бързо презареждане за половин час преходът е над 300 км.

Thunder Power Sedan е с избор от мощност между 230 кВт или 320 кВт. Последната версия се ускорява от място до 100 км/ч за под пет секунди с максимална скорост от 250 км/ч.

За сравнение: флагманският електрически автомобил Tesla Model S P85D с опция Ludicrous Speed Upgrade се ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, достига скорост от 250 км/ч и преминава с едно зареждане над 400 км.

Във Франкфурт на Майн Thunder Power показа и концептуален състезателен модел с постоянно задвижване на двете оси, като демонстрира техническия си капацитет за развитие на използваната електрическа платформа. Плановете на Thunder Power са седанът, разработен от знаменитото дизайнерско студио Zagato от Милано – в сътрудничество с Bosch, Dallara и CSI, да се появи на пазара в Европа през 2017 г., в Китай – през 2018 г., след това и в САЩ.

Видео и монтаж: Йордан Луканов

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт