728 x 90

Видео от AutoClubTV: Alfa Romeo Stelvio по-бързо от Porsche Cayenne

    Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio заслужи статуса за най-бърз сериен SUV, който е стъпвал на немската писта Нюрбургринг. Това стана, след като италианският модел преодоля легендарната Северна дъга (22,81 км) на трасето за 7:51,7 минути. Постижението е нов рекорд сред серийните кросоувъри и офроудъри и е с осем секунди по-добро от досегашното най-добро време на Porsche

    Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio заслужи статуса за най-бърз сериен SUV, който е стъпвал на немската писта Нюрбургринг. Това стана, след като италианският модел преодоля легендарната Северна дъга (22,81 км) на трасето за 7:51,7 минути.

    Постижението е нов рекорд сред серийните кросоувъри и офроудъри и е с осем секунди по-добро от досегашното най-добро време на Porsche Cayenne Turbo S. "Сърце и душа" на Stelvio Quadrifoglio е напълно алуминиева битурбо "шесторка" с обем 2,9 литра, 510 к.с. и 600 Нм въртящ момент.

    По време на поставянето на рекорда зад волана на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio е бил италианец – тестовият пилот на Pirelli Фабио Франче. Именно той караше топ седанът Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, който стана най-бързата 4-вратка на "Северната дъга" преди 12 месеца.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт