728 x 90

Видео: Спийдстърите на Ferrari с най-мощния двигател

    Ферари публикува видео със спийдстърите Monza SP1 и SP2, при създаването на които разработчиците са черпили вдъхновение от оригиналните състезателни автомобили от 50-е години на миналия век. Спийдстърите са получили тяло от композитни материали и са изградени върху платформата на суперавтомобила Ferrari 812 Superfast. Ferrari Monza SP1 и SP2 са снабдени с модернизиран 6,5-литров V12

    Ферари публикува видео със спийдстърите Monza SP1 и SP2, при създаването на които разработчиците са черпили вдъхновение от оригиналните състезателни автомобили от 50-е години на миналия век. Спийдстърите са получили тяло от композитни материали и са изградени върху платформата на суперавтомобила Ferrari 812 Superfast.

    Ferrari Monza SP1 и SP2 са снабдени с модернизиран 6,5-литров V12 агрегат увеличен от 800 до 820 конски сили. Това е най-мощният традиционен двигател, който се монтира в пътническите автомобили от Маранело – с изключение на хибридната установка в LaFerrari.

    Спийдстърите са способни да се ускоряват от място до "сто" за 2,9 сек., а до 200 км/ч – за 7,9 секунди. Максималната скорост на суперавтомобилите превишава 300 км в час.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт