728 x 90

Най-големият воден фест ще е в Кърджали

Най-големият воден фест ще е в Кърджали

Българската федерация по водомоторен спорт и Община Кърджали организират най-големия воден фест на Балканите – атрактивни надпревари с бързи лодки, джет ски и флайборд от 29 юни до 1 юли край Кърджали. „Това е първото официално използване на „Водното огледало” за организирано спортно мероприятие и време да извадим „Водното огледало” от устата на политиците и

Българската федерация по водомоторен спорт и Община Кърджали организират най-големия воден фест на Балканите – атрактивни надпревари с бързи лодки, джет ски и флайборд от 29 юни до 1 юли край Кърджали.

„Това е първото официално използване на „Водното огледало” за организирано спортно мероприятие и време да извадим „Водното огледало” от устата на политиците и да го дадем в ръцете на спортистите. Опитваме се да върнем старата слава на град Кърджали – град на водомоторните спортове и предпочитана спортно-туристическа дестинация” – заяви днес инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали. – Ще направим на „Водното огледало” най-голямото водно шоу на Балканите, а в следващите години и в европейски мащаб.”

Официалното откриване ще бъде в събота вечерта – 30 юни, на „Водното огледало” срещу КАТ, където ще има уникално шоу от звук и светлина и рок концерт.

На 29 и 30 юни на брега на язовир „Студен Кладенец” ще се проведат три манша за всички категории джетове, включително и Free Style, жени и деца. Десет дами ще мерят сили с джетове, като очакваме потвърждение  от световната шампионка Валерия Вершина.

В същото време  на „Водното огледало“, в центъра на Кърджали ще се провеждат състезанията с бързи лодки, които ще включват free style и паралелен слалом за джетове.

Кулминацията е на 1 юли на „Водното огледало”, където ще бъдат и  финалните серии на джет състезанието, като между гонките са предвидени и атрактивни изпълнения с FlyBoad, при които с водни струи участниците се издигат над водата и Hovercraft – лодка на въздушни възглавници, която развива до 75 км/час.

До момента участие са заявили над 40 състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция и Унгария, като сред тях има много известни имена в дисциплината с множество титли в европейския и световния шампионати. Генералният секретар на федерацията по водомоторни спортове Тодор Христов заяви, че ако сега всичко с организацията е наред, Кърджали ще кандидатства за кръг от континенталния и световен шампионати в тези надпревари.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт