728 x 90

Кристиян Киров взе втора балканска титла в Кърджали

Кристиян Киров взе втора балканска титла в Кърджали

Кристиян Киров спечели за втори път балканската купа при професионалистите, състезаващи се с джетове на водния фест в Кърджали. В отделните надпревари стартираха над 50 участници от България, Гърция, Румъния и Сърбия. Успехът на Киров беше допълнен от още двама българи в Топ 3 – Йордан Николов е втори, следван от Марио Михалев. В най-атрактивния

Кристиян Киров спечели за втори път балканската купа при професионалистите, състезаващи се с джетове на водния фест в Кърджали. В отделните надпревари стартираха над 50 участници от България, Гърция, Румъния и Сърбия. Успехът на Киров беше допълнен от още двама българи в Топ 3 – Йордан Николов е втори, следван от Марио Михалев.

В най-атрактивния клас  Free Style румънски участници окупираха подиума, като сътвориха невиждано шоу и емоции и на водното огледало в неделя пред многохилядна публика. Победител стана Марцел Бутуза, следван от Дени Делиман, който завлядя всички с двойното салто с джет, което изпълняваше няколкократно. При серийните машини гръцкия състезател Никос Мезитис грабна титлата, пред сърбина Велко Сукало и Валентин Захариев. В класа на джет машините с подобрения титлата взе Христо Щърбанов.

Голяма атракция сътвориха децата до 14 години, като някои от тях се състезаваха и в класовете на мъжете. Йоана Горещилова победи в класа на жените, а Антон Горещилов грабна титлата в клас Junior. В класа на правите джетове Димитар Данов от Бургас се пребори с конкурентите си от Гърция, Румънияия и България следван от Алекс Петров и Марио Михалев.

В неделния ден на Водното огледало завършиха и финалните серии при бързите лодки. С неверояни скорости от над 160 км/ч над водата в най-бързия клас и с най-мощните машини се наложи известния български пилот Николай Сурков от Кърджали, следван от Кирчо Киров от Варна и Мирослав Минчев отново от местния клуб. При клас JT 260 първи е Цанислав Димитров от клуб Ряхово, втори е Николай Иванов от Тутракан и трети Иван Иванов от Варна.

Виктор Любенов победи в масовия старт за всичко класове и участници във финала на състезанието и спечели купата на кмета на Кърджали. Всички призьори бяха наградени лично от кмета инж. Хасан Азис, инициатор и съорганизатор на водния фест в Кърджали, който е единствената по рода си такава надпревара у нас.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт