728 x 90

Toyota подготви транспорт за Олимпиада 2020

Производството на специален транспорт за Олимпийските игри е отдавнашна традиция в автомобилната промишленост. Сега тя се продължава за лятната Олимпиада 2020 в Токио, за която Тойото разработи микробус с наименованието APM (Accessible People Mover). Този елмобил с дължина 3,9 м и височина 2,0 м е предназначен за превоз на хора в зоните на "последната миля",

Производството на специален транспорт за Олимпийските игри е отдавнашна традиция в автомобилната промишленост. Сега тя се продължава за лятната Олимпиада 2020 в Токио, за която Тойото разработи микробус с наименованието APM (Accessible People Mover).

Този елмобил с дължина 3,9 м и височина 2,0 м е предназначен за превоз на хора в зоните на "последната миля", където движението на обичайния транспорт е забранено. Например, в стадионите или на територията на олимпийското село. Основни пътници в бусчето ще бъдат инвалиди, възрастни хора, бременни и семейства с малки деца.

Мястото на шофьора е разположено в центъра на предницата на машината, за да може свободно да излиза от всяка страна. Втората редица може да приеме трима пътници, а на третия ред номинално има две места. При това вторият ред може да сгъне, освобождавайки място за инвалидна количка. Има модификация и за медици с място за носилка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт