728 x 90

Първа бронирана версия на Bentley Bentayga

Направо си е изненадващо, че един от най-популярните яки джипове в света Bentley Bentayga, който излезе на пазара преди три години, все още няма бронирана модификация. Самата компания Bentley не се занимава с подобни машини, но досега и страничните фирми заобикаляха такива масови поръчки. Да поправи тази ситуация се зае канадската компания Inkas, която се

Направо си е изненадващо, че един от най-популярните яки джипове в света Bentley Bentayga, който излезе на пазара преди три години, все още няма бронирана модификация. Самата компания Bentley не се занимава с подобни машини, но досега и страничните фирми заобикаляха такива масови поръчки.

Да поправи тази ситуация се зае канадската компания Inkas, която се занимава с подготовка на бронирани машини от самото начало на века. В портфолиото на компанията има трийсетина подобни возила на основата на седани, кросоувъри, микроавтобуси и дори камиони.

Бронираният Bentley Bentayga е защитен по стандарта CEN BR6, който съответства на клас VR6 по най-разпространения стандарт VPAM (общо тези класове са 14). Машината е способна да противостои на изстрели от автомат Калашников с патрони с калибър 7,62 мм и взрив от ръчна граната DM51 под дъното (създателите дори заявяват за две такива гранати).

Компания Inkas не дава подробности за бронята, тъй като от тази информация може да се възползват както конкурентите, така и зложелателите. Споменава се само за използване на най-съвременни материали, включително металокерамика.

Визуално колата не се отличава от стандартната версия, тъй като е със скрита защита. Багажникът е уязвим, тъй като бронираната стена е поставена зад задните седалки.

Бронираното Bentley Bentayga струва минимум $500 хиляди. Тази сума е по-голяма, ако се поръчат опцинално по-мощни спирачки, куршумоустойчиви гуми, противопожарна система под капака и устройство, обезпечаващо димна завеса.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт