728 x 90

Callum пипна Aston Martin Vanquish

Преди година Иън Калъм напусна поста на главен дизайнер в Jaguar и основа собствено студио Callum, което ще занимава с разработка на дребносерийни и единични проекти. Първият от тях е вече готов – Aston Martin Vanquish 25, т.е. доработена и подобрена версия на модела Vanquish от първо поколение, която във Великобритания се произвежда от 2001

Преди година Иън Калъм напусна поста на главен дизайнер в Jaguar и основа собствено студио Callum, което ще занимава с разработка на дребносерийни и единични проекти. Първият от тях е вече готов – Aston Martin Vanquish 25, т.е. доработена и подобрена версия на модела Vanquish от първо поколение, която във Великобритания се произвежда от 2001 до 2007 година.

От оригиналния модел са били произведени 2578 бройки, а Callum ще бъде с тираж 25 машини. Автомобилите може да бъдат предоставяни за преработка от клиентите, но съществува вариант екземпляр да подбере самата компания Aston Martin.

Доработката е изпълнена с използване на нови технологии и материали, които са се появили от момента на създаване на модела, а в реализацията помага британското ателие R-Reforged, което е познато с проекта на възродения модел Aston Martin V12 Zagato. Засега са построени два прототипа Aston Martin Vanquish 25 – единият е с демонстрационна цел, а вторият – за настройки в пътни условия, тъй като на модернизация е подложена и техниката. Callum разчита, че преработеното купе ще се харчи средно към 550 хиляди паунда (включително цената на машината донор).

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт