728 x 90

Aston Martin посвещава специален DBS на свръхзвуковия Concorde

Aston Martin пусна специална версия на суперавтомобила DBS, посветен на свръхзвуковия пътнически самолет Concorde. Автомобилът е разработен заедно с компанията British Airways, която заедно с Air France е била оператор на известния лайнер. Пускането на специалната версия на суперколата е посветено на 50-годишнината от началото на експлоатацията на Concorde, първият полет на който е извършен

Aston Martin пусна специална версия на суперавтомобила DBS, посветен на свръхзвуковия пътнически самолет Concorde. Автомобилът е разработен заедно с компанията British Airways, която заедно с Air France е била оператор на известния лайнер.

Пускането на специалната версия на суперколата е посветено на 50-годишнината от началото на експлоатацията на Concorde, първият полет на който е извършен през март 1969 година. Поръчката за специалната серия автомобили дойде от дилър в Бристъл, Англия – градът, в който са произвеждани самолетите.

Aston Martin DBS Superleggera Concorde е получил покрив от въглеродни влакна с графики за виде на лайнера, специална бяла ливрея в дизайнерския стил на самолетите на British Airways и лога на Speedmarque на предните крила. А емблеми с името на специалната серия и сенници с циферблат са се появили в кабината.

Техническите компоненти на суперколата не са претърпели промени. Aston Martin 007 DBS Superleggera е оборудван с 5.2-литров V12 двигател с две турбини, който развива 725 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Моторът работи комбинирано с осемстепенна автоматична трансмисия ZF. Суперколата е способна да се ускори в първата „стотица“ за 3,4 секунди с максимална скорост 340 км в час.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт