728 x 90

Тази реплика на Porsche 550 Spyder има мотор от Subaru с 400 к.с. (видео)

    Обикновено репликите на скъпи коли се изграждат на платформата на съществуващ масов модел с цел по-евтина изработка. Случаят с тази имитация на Porsche 550 Spyder е съвсем различен – машината е създадена върху специално изградена тръбна конструкция, която е направена само и единствено с цел осъществяване на този проект. Машината е сглобена за само четири

    Обикновено репликите на скъпи коли се изграждат на платформата на съществуващ масов модел с цел по-евтина изработка. Случаят с тази имитация на Porsche 550 Spyder е съвсем различен – машината е създадена върху специално изградена тръбна конструкция, която е направена само и единствено с цел осъществяване на този проект.

    Машината е сглобена за само четири месеца от тунинг фирма с името S-Klub, а задвижването е поверено на 2.0-литров турбо боксерен мотор от Subaru WRX. В стандартна форма той развива около 350 к.с., но различни модификации са увеличили пиковата тяга до 400 к.с.

    Може би далеч по-впечатляващ е фактът, че тази реплика тежи около 680 килограма, което я превръща в един наистина бърз автомобил. Колко бърз, за жалост, не можем да кажем, тъй като компанията, която е отговорна за създаването, не разпространява данни за ускорение и максимална скорост.

    Най-вероятно този 550 Spyder ще остане единична бройка, която ще се продаде на търг.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт