728 x 90

Какво ще кажете за това стилно възраждане на Citroen DS?

Поглеждайки към актуалните модели на Citroen, магията на Citroen DS може би отдавна е останала в миналото. Определено това е един от най-уникалните автомобили в историята на цялата индустрия. Жалко е, че днес е слабо вероятно да видим толкова революционна машина. Но дизайнерът Sang Won Lee все пак смята, че дори и в 21-ви век има

Поглеждайки към актуалните модели на Citroen, магията на Citroen DS може би отдавна е останала в миналото. Определено това е един от най-уникалните автомобили в историята на цялата индустрия. Жалко е, че днес е слабо вероятно да видим толкова революционна машина.

Но дизайнерът Sang Won Lee все пак смята, че дори и в 21-ви век има място за екстравагантна кола като модерен наследник на DS. Неговото предложение за дизайн е наистина впечатляващо.

Както е видно, основните характеристики на дизайна на оригиналния DS са запазени, макар и в модифицирана форма. Разбира се, цялостният дизайнерски език е подвластен на тенденциите в сегашните години, но съчетанието между ретро форми и модерни детайли е наистина в много балансирана форма.

Дали има шанс да видим подобна разработка? Честно казано, вероятността клони към нулата. В момента френската фирма е заета със създаването на съвсем различни автомобили, които на практика почти нямат допирни точки с DS.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт