728 x 90

Приключва I фаза от дизайнерския конкурс на Opel/Vauxhall

– "Назад към 60-те" е една от темите на дизайнерския конкурс на Opel/Vauxhall – Иновативни концепции и интригуващи дискусии в конкурса в социалните медии Студентите дизайнери впечатлиха професионалистите и предизвикаха оживени разговори между участниците и членовете на журито в уникалния интерактивен дизайнерски конкурс на сайта Car Design News и Opel/Vauxhall. “Ехаа! Фантастично и брилянтно представяне!

– "Назад към 60-те" е една от темите на дизайнерския конкурс на Opel/Vauxhall
– Иновативни концепции и интригуващи дискусии в конкурса в социалните медии

Студентите дизайнери впечатлиха професионалистите и предизвикаха оживени разговори между участниците и членовете на журито в уникалния интерактивен дизайнерски конкурс на сайта Car Design News и Opel/Vauxhall.
“Ехаа! Фантастично и брилянтно представяне! Харесва ми темата "Отвори очите си" – каза Лиз Вецел, директор на интериорния дизайн в Opel/Vauxhall, на участника Jadir Minutti в коментара си на неговия първоначален проект в състезанието. Minutti следва транспортен дизайн в Istituto d’Arte Applicata e Design (IAAD) в Италия.
"Имате ли носталгия към 60-те години?" – попита Ан Асенсио, вицепрезидент по дизайнерска практика в Dassault Systèmes, ‘Markus’, който учи в Академията за изящни изкуства във Вроцлав, Полша, по повод качените от него снимки на стаи от друга ера.
"Любопитно ми е да видя как иконичният стол на Eames и огромния чувал за сядане ще послужат за развитието на вашата концепция" – допълни редакторът на сайта Car Design News Ерик Галина, който заедно с Вецел и Асенсио е в журито на конкурса.

Стъпка по стъпка развитието на виртуалното общество
В заданието на Opel за конкурса се пита: “Какъв според вас е нашия салонен стил?” Студентите изпратиха идейните си табла и теми и сега ги разработват като интериорни дизайнерски проекти за някой от автомобилите на Opel или Vauxhall. Участниците постепенно качват своите идеи в сайта на конкурса, където те могат да бъдат разгледани и коментирани както от останалите участници, така и от всеки, който го посещава като наблюдател или от членовете на журито, които дават своите насоки и съвети. Над 250 студенти по дизайн от 23 страни са се записали за участие или са се включили с коментари до сега.
"Екипът на Opel/Vauxhall, отговорен за интериорния дизайн, обръща голямо внимание на приятното усещане в автомобила, което се получава чрез придаване на рафинираност и изящество на всичко, до което се докосват водача и спътниците му. Познаването на поведението на клиентите е решаващо и ни помага да определим  точните области, към които да се насочим. Затова съм впечатлен да видя, че от самото начало на конкурса някои от студентите разпознаха целевите клиенти и техния стил на живот. С нетърпение очаквам да видя завършените проекти през следващите седмици" – заяви Марк Адамс, вицепрезидент отговорен за дизайна на Opel/Vauxhall.

Победителят ще бъде награден с платен стаж в дизайнерския център на Opel/Vauxhall

Остават още седмицa от първата фаза на конкурса, която приключва на 10 декември. Така че студентите имат достатъчно време да се включат. Състезанието е за редовни студенти по дизайн във всякакви области в учебно заведение в Европа.  Журито ще избере трима финалисти и после само един победител, който ще бъде награден с платен стаж в дизайнерския център на Opel/Vauxhall в Рюселсхайм, Германия. 
Втората фаза на конкурса, която ще бъде на тема автомобилен екстериор, ще стартира през следващата година. Работите на финалистите във всеки етап ще бъдат показани на автомобилното изложение в Женева през март, когато ще бъдат обявени и победителите в конкурса.
За повече информация и регистрация за участие посетете www.cardesigncontest.com. Конкурсът се ползва с подкрепата на производителя на софтуер CAD, Dassault Systèmes и екологичната микрофибърна тъкан Dinamica на фирмата Miko.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт