728 x 90

Немци построиха най-бързото MINI (+видео)

    Концептуалният AC Eagle, който тунинг ателието AC Schnitzer изготви от MINI Cooper S John Cooper Works до най-бързото MINI в историята, беше проверен на пистата Хокенхайм. Резултатите са повече от впечатляващи. Обиколката по трасето MINI AC Schnitzer Eagle направи само за 1 минута и 13,341 секунди. Това е по-бързо от Ferrari California и Porsche 911

    Концептуалният AC Eagle, който тунинг ателието AC Schnitzer изготви от MINI Cooper S John Cooper Works до най-бързото MINI в историята, беше проверен на пистата Хокенхайм. Резултатите са повече от впечатляващи. Обиколката по трасето MINI AC Schnitzer Eagle направи само за 1 минута и 13,341 секунди. Това е по-бързо от Ferrari California и Porsche 911 Turbo – естествено, в заводските им варианти. AC Eagle отстъпва само на KTM X-Bow. Ще отбележим, че щатнията MINI John Cooper Works преминава същата обиколка за 1 минута и 19 секунди.
    MINI AC Schnitzer Eagle е изграден на базата на MINI Cooper S JCW, като модифицираният 1,6-литров турбомотор вече впряга 260 коня. Върху почти съвършената динамика на хечбека влияе и намаленото тегло с 80 кг. Списъкът с доработките включва спортно регулируемо окачване и 18-цолови джанти. Тунинг майсторите от AC Schnitzer отбелязват, че са построили AC Eagle изключително като концептуална разработка – така наречената "технологична платформа". Те обаче все пак са определили и цена от €62 000 срещу която биха се разделили с проекта си.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт