728 x 90

Vilner възроди Alfa Romeo Zagato Roadster

Българските тунинг майстори от Vilner разкриха уникална разработка по  реставрацията на емблематичния и легендарен Alfa Romeo RZ. Двуместният кабриолет е произвeждан от 1992 г. до декември 1994 година. Още по-интересен е факта, че само 350 бройки от него са били планирани да излязат от завода. Въпреки това, в крайна сметка само 284 автомобила от модела

Българските тунинг майстори от Vilner разкриха уникална разработка по  реставрацията на емблематичния и легендарен Alfa Romeo RZ. Двуместният кабриолет е произвeждан от 1992 г. до декември 1994 година. Още по-интересен е факта, че само 350 бройки от него са били планирани да излязат от завода. Въпреки това, в крайна сметка само 284 автомобила от модела са реализирани. Логичното заключение е, че това прави RZ най-малкото производство на Alfa Romeo в автомобилната история. И още повече, този факт придава на  колата  колекционерска стойност и сега се търси в цял свят.
Автомобилът е изцяло реставриран и е напълно обслужен, въпреки трудностите, които срещат професионалистите от Vilner  при намирането на необходимите части. Първо, те са съсредоточили внимание и усилия върху ходовата част, изпускателната система и двигателя, чийто капаци са боядисани в червен мат, което изцяло напомня на стила на Ferrari. На второ място, Vilner заменя всички уплътнения, които имат нужда, а след това създава изцяло нов гюрук за Roadster Zagato. За да изглежда като току що излязъл от завода,  автомобилът е боядисан в първоначалния си червен цвят. В допълнение на всичко целия интериор е подновен. За да бъдем по-точни, Vilner е обновил интериора на RZ, като го оборудва с нов мокет, корите на вратите, арматурното табло, централната конзола, двете седалки, волана и скоростния лост са изцяло реиновирани. Цялостната работа по колата завършва с нови гуми спорт пакет. В крайна сметка, работата по Alfa-та доведе до още един клиент, този път – от Германия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт