728 x 90

Концептуалното чудо Twizy Renault Sport F1

    Renault избра Испания, по-специално – заводът за производство на Twizy във Валядолид, за да покаже новия си концептуален автомобил Twizy Renault Sport F1. Първото послание на чудатото ново братче на електрическия модел Twizy е с мускулест стил и експресивно изпълнение, които хвърлят мост между света на технологиите от Формула 1 и серийните коли.Twizy Renault Sport

    Renault избра Испания, по-специално – заводът за производство на Twizy във Валядолид, за да покаже новия си концептуален автомобил Twizy Renault Sport F1. Първото послание на чудатото ново братче на електрическия модел Twizy е с мускулест стил и експресивно изпълнение, които хвърлят мост между света на технологиите от Формула 1 и серийните коли.
    Twizy Renault Sport F1 е едноместен състезателен автомобил, оборудван с преден сплитер, задно крило и дифузьор в пълен F1 стил. Колата е много повече от визуално чудо, тъй като в допълнение осигурява истинска висока работоспособност, благодарение на системата Kinetic Energy Recovery System (KERS), която е идентична с тази, използвана в състезателните болиди от Формула 1, захранвани със силови агрегати от Renault. КЕРС-ът повишава мощта на туизито шест пъти, за да достигне почти 100 к.с. и е в състояние да изстреля колата от място до 100 км/ч толкова бързо, колкото най-ефективната кола на Рено – Megane R.S. Това технологично бижу е плод на тясното сътрудничеств между инженерите от Renault Sport Technologies и техните колеги от Renault Sport F1.
    Twizy Renault Sport F1 ще бъде показан по време на всички големи събития през цялата година, като се започне с първите си публични изяви в състезанието от веригата World Series by Renault в Арагон, Испания (27-28 април) и Автосалон Барселона 2013.

     

    Технически данни:
    TWIZY RENAULT SPORT F1 CONCEPT CAR    TWIZY 80
    Asynchronous electric motor        Asynchronous electric motor
    10,000 (rpm)    7,500 (rpm)
    72 / 97 (kW/hp)    13 / 17 (kW/hp)
    Main motor reducer gear ratio: 1:9.23    1:9.23
    Power gain due to the KERS: 80hp, available for 14 seconds    –
    Maximum revs of the KERS (rpm): 36,000    –
    KERS reducer gear ratio: 1:3.6    –
    110kph    85kph

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт