728 x 90

Официално: Volkswagen Design Vision GTI Concept (+видео)

Volkswagen разпространи първите официални снимки за концептуален състезателен вариант на хечбека от седмото поколение VW Golf GTI. Световната премиера на автомобила ще се състои по време на австрийския тунинг фестивал Wörthersee Tour в Райфниц. На него през уиекнда се очакват около 150 хиляди почитатели на мощните коли, тунинга и купона.Volkswagen Design Vision GTI Concept е

Volkswagen разпространи първите официални снимки за концептуален състезателен вариант на хечбека от седмото поколение VW Golf GTI. Световната премиера на автомобила ще се състои по време на австрийския тунинг фестивал Wörthersee Tour в Райфниц. На него през уиекнда се очакват около 150 хиляди почитатели на мощните коли, тунинга и купона.
Volkswagen Design Vision GTI Concept е получил двойно задвижване и 3-литров 6-цилиндров двигател с директно впръскване на горивото и две турбини. Максималният въртящ момент на агрегата съставлява 560 Нм и е достъпен в диапазона 4000-6000 об/мин, като 500 Нм се постигат още при 2000 оборота в минута. Двигателят е свързан с роботизирана DSG скоростна кутия с два съединителя. От нула до "сто" мощният голф се ускорява за 3,9 секунди, а максималната му скорост е 300 километра в час.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт