728 x 90

Уникален карбонов тунинг от Zagato за Aston Martin Vanquish

Италианското тунинг ателие Zagato подготви уникална версия на супер автомобила Aston Martin Vanquish, който получи купе от карбон. Премиерата на колата е този уикенд край езерото Комо, където се провежда тузарското дизайнерско изложение Concorso dʼEleganza Villa dʼEste. При създаването на концептуалния автомобил дизайнерите са черпили вдъхновение от най-значимите и бързи супер модели на британската марка

Италианското тунинг ателие Zagato подготви уникална версия на супер автомобила Aston Martin Vanquish, който получи купе от карбон. Премиерата на колата е този уикенд край езерото Комо, където се провежда тузарското дизайнерско изложение Concorso dʼEleganza Villa dʼEste.

При създаването на концептуалния автомобил дизайнерите са черпили вдъхновение от най-значимите и бързи супер модели на британската марка от последните години. Формата на ауспуха, корпусите на външните огледала, карбоновият заден дифузьор и ултра-тънките спирачни апарати са взаимствани от купето One-77. А светодиодните задни светлини са изпълнени в стилистиката на аналогичните елементи в състезателния супер автомобил Vulcan.

Освен оптичният тунинг, в силово отношение 5,9-литровият атмосферен V12 двигател на Aston Martin Vanquish от Zagato е с увеличена мощност от 576 до 600 коня. Специалистите са пренастроили окачването, за да може завиването да стане по-рязко.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт