728 x 90

BRABUS 850 6.0 Biturbo Cabrio – най-бързото 4-местно кабрио в света

BRABUS 850 6.0 Biturbo Cabrio – най-бързото 4-местно кабрио в света

На 18 юни във Франция стартира легендарният денонощен маратон "24 часа на Льо Ман". За 62-ри път в цялата история на митичната гонка официален технически партньор е Motul. За трета година поред компанията е избрана за водещ партньор в парада на състезателите, който се провежда в навечерието на състезанието. Зрители на шоуто са около двеста

На 18 юни във Франция стартира легендарният денонощен маратон "24 часа на Льо Ман". За 62-ри път в цялата история на митичната гонка официален технически партньор е Motul. За трета година поред компанията е избрана за водещ партньор в парада на състезателите, който се провежда в навечерието на състезанието. Зрители на шоуто са около двеста хиляди местни жители и почитатели на гонката от цял свят.

В хода на това мероприятие се състоя и световната премиера на Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio – най-мощният и бърз в света четириместен кабриолет, който е създаден от едноименното тунинг ателие с подкрепата на Motul. Освен брабуса, в Льо Ман дефилира и фамозният Bentley Continental GT, "пипнат" от тунинг ателие STARTECH.

BRABUS 850 6.0 Biturbo Cabrio е най-бързото 4-местно кабрио в света. Автомобилът е с мощност 850 к.с. и 1450 Нм въртящ момент (ограничен електронно до 1150 Нм), което му позволява да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. От място до 200 км/ч на тунинговния кабриолет са необходими 9,4 секунди с максимална скорост 350 км/ч (и тя е лимитирана). За база на изключителната кола е послужил Mercedes-AMG S63 Cabrio, на който V8 битурбо моторът е с увеличен обем от 5.5 do 5.9 литра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт