728 x 90

Opel Omega X – виртуална идея за флагмански SUV

Opel Omega X – виртуална идея за флагмански SUV

Към момента в гамата си Opel има три високопроходими модела. Това са Crossland X, Mokka X и Grandland X, към които до края на десетилетието би трябвало да се присъедини и флагмански модел. Виртуална идея за този автомобил представи независимия дизайнер Клебер Силва, който даде и доста любопитно име на колата. Omega X може да се

Към момента в гамата си Opel има три високопроходими модела. Това са Crossland X, Mokka X и Grandland X, към които до края на десетилетието би трябвало да се присъедини и флагмански модел.

Виртуална идея за този автомобил представи независимия дизайнер Клебер Силва, който даде и доста любопитно име на колата. Omega X може да се разглежда като наследник на седана и комбито Omega, макар и връзката между двете да е минимална.

Все пак, според няколко различни източника, Opel все още държи правата над името. Освен това, в миналото Omega се използваше за временния флагман в моделната гама, каквато роля ще има и въпросният бъдещ джип.

Като бранд от групата PSA, моделът би трябвало да получи нова платформа. Един логичен избор би била архитектурата EMP2, която DS използва за новия DS7 Crossback.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт