728 x 90

Icon FJ40 – ретро визия с модерни технологии

Icon е тунинг фирма, известна с доработките си на автомобили Toyota и най-вече на класическия офроудър FJ. Най-новото произведение на майсторите не се различава и се фокусира върху ретро джипката FJ40. За тунинга на този автомобил специалистите са подходили малко по-различно. Дизайнът на возилото е запазен в автентичния си вид, но изработката на купето е

Icon е тунинг фирма, известна с доработките си на автомобили Toyota и най-вече на класическия офроудър FJ. Най-новото произведение на майсторите не се различава и се фокусира върху ретро джипката FJ40.

За тунинга на този автомобил специалистите са подходили малко по-различно. Дизайнът на возилото е запазен в автентичния си вид, но изработката на купето е ръчна и включва различни алуминиеви сплави като основен материал.

В интериора обстановката също е ретро, но е подсилена с италианска кожа, имитираща кожата на слон, както и с различни детайли в черен лак.

Най-голямата изненада се крие под предния капак, където се поставя 2.8-литров дизел на Cummins. Toй генерира малко над 160 к.с., които преминават през 5-степенна механична скоростна кутия и достига до четирите колела. Достъпни срещу поръчка са и шест понижаващи предавки.

Към подобреното офроуд оборудване влизат и спирачки Brembo с преработена хидравлична система, както и специални гуми BFGoodrich All-Terrain T/A K02.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт