728 x 90

В Русия нарисуваха потенциален наследник на легендарния УАЗ

В Русия нарисуваха потенциален наследник на легендарния УАЗ

Дизайнери и инженери от Централния научно-изследователски автомобилен институт NAMI на Русия разпространиха няколко скици, загатващи за това как може да изглежда евентуален наследник на легендарния бус УАЗ. Причината за тази инициатива е 60-тата годишнина на возилото, което се появява в оригиналния си вид за първи път в края на януари 1958 година. През годините машината беше

Дизайнери и инженери от Централния научно-изследователски автомобилен институт NAMI на Русия разпространиха няколко скици, загатващи за това как може да изглежда евентуален наследник на легендарния бус УАЗ.

Причината за тази инициатива е 60-тата годишнина на возилото, което се появява в оригиналния си вид за първи път в края на януари 1958 година.

През годините машината беше модернизирана множество пъти, като в последните си версии дори разполага със серво усилвател на спирачките, както и хидравлично подпомагане на волана.

След разпадането на СССР, руснаците пускат няколко концептуални разработки за чисто нов бус УАЗ, но те така и не достигат до финална серийна фаза на производство.

Нарисуваният автомобил въплъщава някои от характерните черти на симпатичния УАЗ от миналото, но пречупени през призмата на модерните автомобили и развитието на дизайна през последните години.

За жалост, руският автомобилен производител не възнамерява да произвежда наследник на известния бус. Вместо това, ресурсите на компанията ще бъдат хвърлени към подновяване на UAZ Patriot, както и на другите два представителя на моделната линия – Profi и Cargo.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт