728 x 90

Тунери инжектираха с 550 к.с. Mercedes-AMG A45

Тунери инжектираха с 550 к.с. Mercedes-AMG A45

Mercedes-AMG A45 е един от най-впечатляващите малки хечове на света дори и в стандартната си форма. Под предния си капак машината има може би най-мощния 4-цилиндров мотор с работен обем 2.0 литра. Но дали той е способен дори и на повече? Разбира се, че да и доказателството за това идва от тунер майсторите Posaidon. След тяхната

Mercedes-AMG A45 е един от най-впечатляващите малки хечове на света дори и в стандартната си форма. Под предния си капак машината има може би най-мощния 4-цилиндров мотор с работен обем 2.0 литра. Но дали той е способен дори и на повече?

Разбира се, че да и доказателството за това идва от тунер майсторите Posaidon. След тяхната софтуерна намеса, както и добавянето на нов турбокомпресор и по-голям междинен охладител, мощността на A45 нараства до чудовищните 550 к.с.

За да понесе цялата тази тяга, моторът е доста сериозно ревизиран от към материали, като подобрения и то не малки има и по скоростната кутия. В предишна версия на доработката, която имаше под 500 к.с., горещият хеч имаше максимална скорост от невероятните за такава кола 311 км/ч.

Засега не се знаят възможностите на последната версия на тунинга, но се очаква времето за ускорение от място до 100 км/ч да е доста под заводската стойност от 4.2 секунди. Максимална скорост? Със сигурност над 320 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт