728 x 90

Над половин милион за кола без врати, при това изгодно

Над половин милион за кола без врати, при това изгодно

Италианската аукционна къща Aste Bolaffi изложи на търг 90 произведения от дизайнерско ателие Bertone, сред които има два уникални концептиални автомобила. Първият от споменатите два прототипа е купето Alfa Romeo 8C Competizione Pandion от 2010 г., подготвено за вековния юбилей на Алфа Ромео. Този автомобил се отличава с това, че на практика няма врати в

Италианската аукционна къща Aste Bolaffi изложи на търг 90 произведения от дизайнерско ателие Bertone, сред които има два уникални концептиални автомобила. Първият от споменатите два прототипа е купето Alfa Romeo 8C Competizione Pandion от 2010 г., подготвено за вековния юбилей на Алфа Ромео.

Този автомобил се отличава с това, че на практика няма врати в тяхното обичайно изпълнение и в салона се влиза само след като на 90 градуса се повдига цялото тяло на кабината. Стартовата цена в търга на творението на Бертоне беше 260 хиляди евро, което след няколко анонса беше продадено за 575 000 евро.

Вторият концепт на аукциона беше Bertone Nuccio. Той е реализиран през 2012 г. върху агрегатната база на спортния автомобил Ferrari F430 и със стартова цена на търга от 280 000 евро беше продаден за 320 хиляди.

Това също е изгодно вложение на пари, при това относително неголямо, тъй като единични поръчкови екземпляри от Ферари и Ламборгини по принцип не падат от отметка милион долара или евро. Останалите творби от Bertone на аукциона бяха рисунки, ескизи и модели – реализирани от 1500 до 2500 евро за бройка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт