728 x 90

Тунер добавя 20 к.с. към дизеловия Focus ST за под 1000 лв.

Mountune, една от известните компании за доработки на автомобили Ford, представи свой бюджетен пакет, насочен към все още актуалния Focus ST с дизелов мотор. Тук става въпрос само за версията с ръчна скоростна кутия. Срещу 449 паунда или малко под 1000 лв. фирмата може да увеличи мощността на автомобила ви с 20 к.с., както и

Mountune, една от известните компании за доработки на автомобили Ford, представи свой бюджетен пакет, насочен към все още актуалния Focus ST с дизелов мотор. Тук става въпрос само за версията с ръчна скоростна кутия.

Срещу 449 паунда или малко под 1000 лв. фирмата може да увеличи мощността на автомобила ви с 20 к.с., както и въртящия момент с 50 Нм. Така, мощността на 2.0-литровия дизел нараства на 205 к.с., а въртящият момент достига пик при 450 Нм.

Макар и относително малко, увеличението носи доста сериозно подобрение по отношение на ускорението. От 0 до 100 км/ч машината набира за 7.4 секунди, с 0.7 секунди по-малко отпреди. Максималната скорост е 220 км/ч.

От компанията обещават, че подобрение в поведението на двигателя и неговата отзивчивост има на практика при всички режими на натоварване, което е всъщност най-важният бонус от промяната в софтуера за управление на ДВГ.

Важно е да уточним, че доработката е валидна за предишното поколение Focus ST, тъй като на практика то все още няма наследник. Очаква се такъв да видим догодина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт