728 x 90

Бивш дизайнер от Mazda измисли суперавтомобила Salaff C2

Бивш дизайнер от Mazda измисли суперавтомобила Salaff C2

Американецът Карлос Салаф, който през 2003 г. завърши дизайнерския коледж ArtCenter в Пасадена, изкарва девет години в северноамериканския офис на Мазда. През това време той влага душа и талант в концептите Nagare и Furai, серийните Mazda 3 и MX-5. През 2013 г. Салаф откри собствена фирма Salaff Automotive и реши да създаде колекция от суперавтомобили

Американецът Карлос Салаф, който през 2003 г. завърши дизайнерския коледж ArtCenter в Пасадена, изкарва девет години в северноамериканския офис на Мазда. През това време той влага душа и талант в концептите Nagare и Furai, серийните Mazda 3 и MX-5.

През 2013 г. Салаф откри собствена фирма Salaff Automotive и реши да създаде колекция от суперавтомобили Caden. В нея влизат три модела С1, С2 и С3. Първи към производство тръгва купето С2 върху базата на Lamborghini Gallardo. Премиерата на супервозилото се състоя през уикенда в Пебъл Бийч.

Техническата страна на проекта, според Карлос и партньорите му, е атмосферен V10 двигател (550-570 к.с., 540 Нм) и механична трансмисия с шест степени. В интериора е пълно с карбон, алуминий и естествена кожа. "Колата е истинска симфония за очите и ушите" – поясняват от фирма Salaff.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт