728 x 90

VW Jetta с 608 "коня" подобри световния рекорд на Боневил

2019 Bonneville Jetta от Фолксваген установи нов световен скоростен рекорд на соленото езеро Боневил (ФОТО ГАЛЕРИЯ). Седанът успя да развие 338,15 км/ч, подобрявайки предишното постижение с 2,7 км/ч. С подготовката на автомобила за рекордния опит се зае калифорнийското ателие THR Manufacturing. Седанът е построен върху базата на серийния модел по изискванията на клас BGC/G на

2019 Bonneville Jetta от Фолксваген установи нов световен скоростен рекорд на соленото езеро Боневил (ФОТО ГАЛЕРИЯ). Седанът успя да развие 338,15 км/ч, подобрявайки предишното постижение с 2,7 км/ч.

С подготовката на автомобила за рекордния опит се зае калифорнийското ателие THR Manufacturing. Седанът е построен върху базата на серийния модел по изискванията на клас BGC/G на Южно-калифорнийската хронометрична асоциация и е снабден с доработен двулитров турбомотор от спортната версия Jetta GLI, съвместена с 6-степенна механична скоростна кутия.

Списъкът с измененията не включва само двигателя. "Джета" е с понижено окачване, върху колелата са инсталирали обтекатели, машината е снабдена със самоблокиращ диференциал, предпазна клетка "каркас", противопожарна система, състезателна седалка и два спирачни парашута.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт