728 x 90

Рекорд на Нюрбургринг от Mercedes-AMG GT 63 S с 4 врати (видео)

Рекордите по прочутата "Северна дъга" от пистата "Нюрбургринг" бълват всяка седмица с коли от най-различни категории. Има отделни измервания за кросоувъри и за четириместни автомобили. В последната графа се отбеляза и Мерцедес с дългото наименование AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-door. Под управлението на бившия пилот, а сега инженер в "придворното" ателие Демиан Шеферт суперавтомобилът

Рекордите по прочутата "Северна дъга" от пистата "Нюрбургринг" бълват всяка седмица с коли от най-различни категории. Има отделни измервания за кросоувъри и за четириместни автомобили. В последната графа се отбеляза и Мерцедес с дългото наименование AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-door.

Под управлението на бившия пилот, а сега инженер в "придворното" ателие Демиан Шеферт суперавтомобилът преодоля обиколка на Nürburgring Nordschleife за 7 минути и 25,41 секунди. Предишното постижение принадлежеше на седана Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio с двигател за 510 л.с. – 7 минути и 32 секунди. А Porsche Panamera Turbo с 550 "коня" под капака записа време от 7 минути и 38 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт