728 x 90

McLaren посвети хибриден хиперкар на шампионския болид на Айртон Сена

McLaren представи уникална версия на хибридния пистов хиперавтомобил P1 GTR, който е изпълнен в стила на болида McLaren MP4/4. С този състезателен "звяр" легендарният бразилски пилот Айртон Сена през 1998 г. спечели своята първа шампионска титла във Формула 1. Един от 58-е произведени P1 GTR (шаси номер 12) е изграден по индивидуална поръчка на автомобилен

McLaren представи уникална версия на хибридния пистов хиперавтомобил P1 GTR, който е изпълнен в стила на болида McLaren MP4/4. С този състезателен "звяр" легендарният бразилски пилот Айртон Сена през 1998 г. спечели своята първа шампионска титла във Формула 1.

Един от 58-е произведени P1 GTR (шаси номер 12) е изграден по индивидуална поръчка на автомобилен колекционер и поклоник на Сена, името на който се пази в тайна. Хиперколата е получила състезателна ливрея, оцветена в духа на тогавашния титуален спонсор на отбора McLaren – тютюневият гигант Marlboro.

Автомобилът е получил името Beco, което е препратка към детския прякор на Айртон Сена. За хиперколата е разработен специален аеродинамичен комплект за тялото, увеличаващ притегателната сила към пътя от 600 до 800 килограма.

Топлинният щит на двигателното отделение е покрит с 24-каратово злато. В кабината стандартните състезателни седалки са сменени с ултра леки кресла от въглеродни влакна, предназначени за хиперавтомобила McLaren Senna.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт