728 x 90

Какво ще кажете за Focus ST с 640 к.с.? (видео)

Какво ще кажете за Focus ST с 640 к.с.? (видео)

На хоризонта се задава чисто ново поколение Ford Focus ST, като все още не се знае какъв мотор ще работи под предния капак. В най-добрия случай там ще стои 4-цилиндров агрегат – отдавна в историята останаха времената, когато спортният хечбек имаше 5-цилиндров мотор. 2.5-литровото турбо от Volvo, което Ford слагаше във второто поколение Focus ST,

На хоризонта се задава чисто ново поколение Ford Focus ST, като все още не се знае какъв мотор ще работи под предния капак. В най-добрия случай там ще стои 4-цилиндров агрегат – отдавна в историята останаха времената, когато спортният хечбек имаше 5-цилиндров мотор.

2.5-литровото турбо от Volvo, което Ford слагаше във второто поколение Focus ST, е известно в тунинг средите като изключително устойчив и податлив на доработки двигател. Живото доказателство за това идва от този оранжев ST, който има невероятните 640 к.с.

Няма да успеем да изредим всички подобрения, които този двигател е получил, за да се сдобие с тази впечатляваща тяга, затова е по-добра идея да изгледате клипчето по-долу, където лично собственикът разказва какво е правил.

Доста любопитен е фактът, че самият той признава, че не дава много газ в завоите. Все пак, 640 к.с. само на предно предаване са си истинско приключение, а собственикът казва, в кръга на шегата, че колата се опитва да го погуби понякога.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт