728 x 90

Бронираха новото AMG-кубче срещу "Калашников"

Канадската компания Inkas, специализирана в преработката на бронирани автомобили, представи защитена версия на новото поколение Mercedes-AMG G 63. Джипката е получил пълна защита на салона, подсилено окачване и многослойни непробиваеми от куршум стъкла. Бронираният Mercedes-AMG G 63 е способен на да издържи на изстрели от автоматично оръжие с куршуми с калибър 7,62 х 51 (например

Канадската компания Inkas, специализирана в преработката на бронирани автомобили, представи защитена версия на новото поколение Mercedes-AMG G 63. Джипката е получил пълна защита на салона, подсилено окачване и многослойни непробиваеми от куршум стъкла.

Бронираният Mercedes-AMG G 63 е способен на да издържи на изстрели от автоматично оръжие с куршуми с калибър 7,62 х 51 (например – автомат "Калашников") от разстояние 10 метра със скорост на удара 820 метра в секунда. Защитен е от едновременна атака с две ръчни гранати под дъното.

Степента на защита съответства на стандарта CEN 1063 BR6. За подсилване на купето е използван иновационен композит, който е по-лек от традиционните бронирани панели.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт