728 x 90

Aston Martin разкри подробности за DBS GT Zagato

Aston Martin планира с два ексклузивни модела да отбележи 100-годишния юбилей на ателието за каросерии Zagato. На разпространените официални снимки се вижда шосейната версия Aston Martin DBS GT Zagato, която е изградена върху базата на DBS Superleggera. Новият продукт се отличава с покрив направен в традиционния за Zagato стил с два изпъкнали елемента. Що се

Aston Martin планира с два ексклузивни модела да отбележи 100-годишния юбилей на ателието за каросерии Zagato. На разпространените официални снимки се вижда шосейната версия Aston Martin DBS GT Zagato, която е изградена върху базата на DBS Superleggera.

Новият продукт се отличава с покрив направен в традиционния за Zagato стил с два изпъкнали елемента. Що се отнася до силовата установка, тя е взета назаем от DBS Superleggera – това е 5.2-литров V12 двигател с мощност 725 к.с. в комбинация от 8-диапазонна автоматична трансмисия. Този автомобил ще бъде произведен само в 19 екземпляра.

Втората машина за юбилея на Zagato е ретро спортният автомобил Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation, който е предназначен за писта. Той се задвижва от редови 6-цилиндров мотор с мощност 380 к.с., който работи с 4-степенна "механика" и задно задвижване.

Важно условие за покупка е това, че бъдещият клиент трябва да плати наведнъж за двата автомобила – Aston Martin DBS GT Zagato и DB4 GT Zagato Continuation. Последният ще бъде доставян от края на 2019 г., докато за DBS GT Zagato ще трябва да се чака до зимата на 2020 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт