728 x 90

Ново ниво за Ferrari Portofino от Novitec

Всеки автомобилен бренд има модел от начално равнище – достъпен и привлекателен. При Ферари такъв модел беше California. Първоначално кабриолетът, произхождащ от Maserati, не беше добре признат от публиката, но ситуацията се промени значително през 2014 год., когато Ferrari California T с фантастичен битурбо V8 двигател обезпечи значителен прираст в мощността. Следващата глава в сагата

Всеки автомобилен бренд има модел от начално равнище – достъпен и привлекателен. При Ферари такъв модел беше California. Първоначално кабриолетът, произхождащ от Maserati, не беше добре признат от публиката, но ситуацията се промени значително през 2014 год., когато Ferrari California T с фантастичен битурбо V8 двигател обезпечи значителен прираст в мощността.

Следващата глава в сагата е моделът Portofino. Той се появи в края на 2017 г. и веднага стана обичайно явление в околностите на Монте Карло.

Една немска тунинг-компания – Novitec, успя да вдъхне в този автомобил малко повече ексклузивност и състезателен дух. Първо, нека разгледаме тялото, което заема същото пространство, но изглежда по-агресивно. Естествено то е изработено от карбон и се състои от преден спойлер, странични прагове и заден дифузьор.

Подобряването на производителността се извършва в няколко етапа. Първо, 3.9-литровият V8 двигател достига до 668 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Когато се разкрие пълният потенциал, ферарито от Novitec може да развие 684 к.с. и 870 Нм.

Редица подобрения са приложени и в шасито. Ferrari Portofino e с 35 мм по-близо до земята. Ако имате проблем с "легналите полицаи", можете да повдигнете носа с 40 мм, ако желаете. Джантите с 10-спици помагат за правилната циркулация на въздушния поток и да се икономисат няколко нежелани килограма.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт