728 x 90

BMW M3 (E30) е твърде скъпо? План Б – BMW 316 Touring с 470 к.с. на колелата (видео)

BMW M3 (E30) е твърде скъпо? План Б – BMW 316 Touring с 470 к.с. на колелата (видео)

Поколение Е30 на BMW Серия 3 остава в сърцата на автомобилните фенове като може би най-добрата машина за шофиране на баварската фирма. Благодарение на нестихващия интерес към Е30, цените на топ версията М3 се покачват буквално с всеки изминал ден. Ако наистина искате подобна кола, но сумите ви се виждат твърде високи, то винаги има

Поколение Е30 на BMW Серия 3 остава в сърцата на автомобилните фенове като може би най-добрата машина за шофиране на баварската фирма. Благодарение на нестихващия интерес към Е30, цените на топ версията М3 се покачват буквално с всеки изминал ден.

Ако наистина искате подобна кола, но сумите ви се виждат твърде високи, то винаги има и план Б. Тунинг фирмата Castro Motorsports от Лос Анджелис преработва по-обикновени Е30 в брутални зверове.

Ето и нагледния пример – това червено комби започва живота си като скучен 316i Touring, но получава пълна преработка под капака, при окачването и външния вид.

Трансплантацията на двигателя включва поставянето на 6-цилиндров S54 мотор, който е напомпан до 470 к.с. измерени на колелата. Окачването е микс от много модели на BMW, но впечатление прави преминаването на 5-болтови главини, които позволяват монтаж на по-големи спирачки от М3 (Е36). Скоростната кутия е 6-степенна ръчка с относително къси предавателни числа.

Интериорът е в почти оригинален вид, но колата все пак получава климатик като екстра, която липсва от завода. Интересното е, че прозорците на всички четири врати все още се отварят ръчно.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт