728 x 90

Audi S8 от ABT: 700 к.с., 0-100 за 3.4 секунди

ABT продължава активно да предлага нови продукти на своите клиенти. Поредният автомобил, който премина през немския тунер, е Audi S8 от последно поколение. Дори и в заводска форма този седан може да се похвали с турбо 4.0-литров V8 мотор, чиято мощност е 571 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Но след намесата на ABT, която

ABT продължава активно да предлага нови продукти на своите клиенти. Поредният автомобил, който премина през немския тунер, е Audi S8 от последно поколение.

Дори и в заводска форма този седан може да се похвали с турбо 4.0-литров V8 мотор, чиято мощност е 571 к.с. и 800 Нм въртящ момент.

Но след намесата на ABT, която включва няколко хардуерни и софтуерни подобрения, мощността се покачва то 700 к.с., а въртящият момент достига пик при 880 Нм.

Това позволява на 2 230-килограмовият седан да ускори от място до 100 км/ч за 3.4 секунди, което е впечатляваща стойност за толкова голям и тежък автомобил.

Увеличената мощност е подплатена с нови 21-цолови колела, както и дребни визуални подобрения за интериора и екстериора. Цени за тунинг пакета все още не са известни.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт