728 x 90

Пининфарина посвети хиперкар на Леонардо да Винчи (+видео)

Ателие Pininfarina представи специална версия на електрическия си хиперкар Battista, дебютирал в рамките на изложбата "Разум в движение", организиран от Британската библиотека. Мероприятието, както и самият автомобил са посветени на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи. В церемонията по представянето на хиперколата участие взеха бившите пилоти от Формула 1 – немските състезатели Ник Хайдфелд

Ателие Pininfarina представи специална версия на електрическия си хиперкар Battista, дебютирал в рамките на изложбата "Разум в движение", организиран от Британската библиотека. Мероприятието, както и самият автомобил са посветени на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи.

В церемонията по представянето на хиперколата участие взеха бившите пилоти от Формула 1 – немските състезатели Ник Хайдфелд и Нико Розберг. Автомобилът е получил уникално оцветяване на купето, съчатаващо сини, бели, морски и червени тонове.

"Много се гордеем да бъдем част от изложението, защото разбираме какво е дал италианският дизайн на света. Леонардо е бил истински гений – първият човек, обединил такива дисциплини, като изкуство, дизайн и инженерно дело. От Леонардо през XVI век до Pininfarina през XXI век тези принципи остават силни", – споделя главният дизайнер в Pininfarina Лука Боргоньо.

Електрическият хиперавтомобил на Pininfarina – Battista, е най-мощният автомобил с разрешение да се движи по обществените пътища в Италия. Battista се задвижва от 4 електромотора – по един за всяко колело, а сумарната им мощност е 1926 конски сили.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за под 2 секунди, а максималната скорост на Battista е 350 км/ч. Задвижващата система идва от Rimac.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт