728 x 90

Йън Калъм напуска Jaguar

    Главният дизайнер на Jaguar Йън Калъм официално напуска компанията, за която работи над 20 години. Под негово ръководство са създадени F-Type, XF, I-Pace, както и концептуалния C-X75. „Кариерата ми в Jaguar е невероятна – заяви Калъм. – За мен, един от най-важните моменти беше създаването на XF, защото това представляваше началото на нова ера –

    Главният дизайнер на Jaguar Йън Калъм официално напуска компанията, за която работи над 20 години. Под негово ръководство са създадени F-Type, XF, I-Pace, както и концептуалния C-X75.

    „Кариерата ми в Jaguar е невероятна – заяви Калъм. – За мен, един от най-важните моменти беше създаването на XF, защото това представляваше началото на нова ера – Jaguar пое от традиционния към модерния дизайн, това е много момент в нашата история.”

    Калъм заяви, че не се е отказал от създаването на автомобили, той ще работи като консултант на Jaguar и след като напусне поста си на 1 юли.

    Калъм имаше за задача да продължи традициите на Jaguar при спортните автомобили и луксозните седани, но също така с неговия дизайн британската марка влезе и в сегмента на SUV моделите и кросоувърите. Той беше начело на екипа, създал F-Pace и E-Pace, а постиженията му извън Jaguar също са впечатляващи: Aston Martin DB7 и DB9, Vanquish и Ford Escort Cosworth през 90-те години.

    Мястото на Калъм в Jaguar ще заеме настоящият директор, отговарящ за креативния дизайн Джулиън Томсън, който е в компанията от 2000 година, като преди това е работил за Ford, Lotus и Volkswagen.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт