728 x 90

Повече от 400 км/ч за хиперколата Ultima RS

Повече от 400 км/ч за хиперколата Ultima RS

Суперколите Ultima са един от проектите на британския инженер Ли Ноубъл, който после се прославя със собствената си марка Noble. Първата Ultima вижда свят през 1983 г., а след девет години всички права върху машината са откупени от Ричард и Тед Марлоу. В английското графство Лестършир те основават компанията Ultima Sports Ltd и досега произвеждат

Суперколите Ultima са един от проектите на британския инженер Ли Ноубъл, който после се прославя със собствената си марка Noble. Първата Ultima вижда свят през 1983 г., а след девет години всички права върху машината са откупени от Ричард и Тед Марлоу.

В английското графство Лестършир те основават компанията Ultima Sports Ltd и досега произвеждат екстремни хиперавтомобили по специални поръчки и с конструкция и дизайн близки до първия модел от 80-е години на миналия век.

За 36 години Ultima преживява множество доработки, но най-новият модел RS може да се отбележи като резултат от най-крупната модернизация за цялата история на бренда. Ultima RS е съхранил облика и архитектурата с пространствената рама, но в конструкцията има повече карбон и аеродинамични елементи.

Суперколата ще бъде показана на предстоящия Фестивал на скоростта в Гудууд и ще бъде достъпна с три V8 мотора от Chevrolet – два атмосферни и един с мощностен компресор. Първите два дават 487 и 659 к.с., а третият е в състояние да развие 811 конски сили и максимална скорост 400 км/ч. От компанията обещават да изкарат от Ultima RS 1217 "коня", като все още не разкриват данните за динамиката на тази яка версия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт