728 x 90

Volvo бронира джипката XC90

Volvo бронира джипката XC90

Шведската компания Волво представи бронирана версия на флагманския кросоувър XC90, масата на който след модернизацията съставлява 4,5 тона. Автомобилът е разработен съвместно със специалистите от немската фирма Trasco и е предназначен за "лица, нуждаещи се от постоянна усилена защита". Купето на кросоувъра Volvo XC90 Armoured е подсилено от всички страни с 10-милиметрова стоманена броня, а

Шведската компания Волво представи бронирана версия на флагманския кросоувър XC90, масата на който след модернизацията съставлява 4,5 тона. Автомобилът е разработен съвместно със специалистите от немската фирма Trasco и е предназначен за "лица, нуждаещи се от постоянна усилена защита".

Купето на кросоувъра Volvo XC90 Armoured е подсилено от всички страни с 10-милиметрова стоманена броня, а стандартните прозорци са заменени със специални стъкла с дебелина 50 мм. Общата маса на бронирания материал съставлява 1400 кг.

Степента на балистична защита съответства на стандарта VR8 – това означава, че бронираното волво може да издържи изстрели от автоматично оръжие с калибър 7,62 и взрив от гранати. Поради нарастналата маса инженерите е трябвало съществено да преработят окачването, спирачните механизми и двигателя на кросоувъра.

Освен това, автомобилът е окомплектован с противопожарна защита на горивния отсек, както и таен изход – при необходимост пътниците може да излязат от джипката през задната час на купето. Volvo XC90 Armoured вече е достъпен за поръчка във Великобритания на цена от 450 хиляди паунда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт