728 x 90

Промишлен шпионаж замеси китайците от Chery

    В Детройт беше задържана съпружеска двойка, която е заподозряна в кражба на хибридни технологии от концерна General Motors. Открадната информация заподозряемите са искали да продадат на китайския автомобилен производител Chery.Според данни от следствието, бившата сътрудничка в GM Саншан Ду е копирала няколко хиляди документи с информация за разработки на концерна в областта на хибридните технологии.

    В Детройт беше задържана съпружеска двойка, която е заподозряна в кражба на хибридни технологии от концерна General Motors. Открадната информация заподозряемите са искали да продадат на китайския автомобилен производител Chery.
    Според данни от следствието, бившата сътрудничка в GM Саншан Ду е копирала няколко хиляди документи с информация за разработки на концерна в областта на хибридните технологии. Копията тя е предала на съпруга си Юй Цин.
    За да продадат информацията, заподозрените са създали компанията Millennium Technology International. По-късно тази фирма се е договаряла с китайския автомобилен производител Chery за доставка на хибридни технологии, но съпрузите не са успели да предадат документите.
    Сделката с Chery е била прекратена случайно – работодателят на Юй намерил в него твърд диск с документите на General Motors. Той е съобщил това на управата на концерна, а тя се обърнала към ФБР.
    Според оценка на GM, Саншан Ду и Юй Цин са могли да разчитат при продажбата на технологията на сума около €40 милиона.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт