728 x 90

Електрически Mercedes e-Citaro в Люксембург, Норвегия и Швеция

Изненадващо или не, но на фона на огромните доставки на електробуси от полската компания Solaris, Мерцедес със своя електрически e-Citaro засега е в позиция на догонващ. Неотдавна тези екологични градски рейсове се появиха в Берлин, а сега идва информация за транспорта в Люксембург, Осло (Норвегия) и Юстад (Швеция). Към Норвегия ще се отправят шест Mercedes

Изненадващо или не, но на фона на огромните доставки на електробуси от полската компания Solaris, Мерцедес със своя електрически e-Citaro засега е в позиция на догонващ. Неотдавна тези екологични градски рейсове се появиха в Берлин, а сега идва информация за транспорта в Люксембург, Осло (Норвегия) и Юстад (Швеция).

Към Норвегия ще се отправят шест Mercedes e-Citaro в триврато изпълнение. Те са оборудвани с батерии с капацитет 243 кВт/ч, като те могат да се зареждат както от електрическата мрежа, така и от мачта-пантограф на покрива. Особеност на e-Citaro за хладното Осло е алкотестерът за шофьора и подгряващ под в зоната на вратите.

Шведите ще получат пет електрически мерцедеса, но във вариант с две врати. Батериите им са с по-голям капацитет – 293 кВт/ч, като зареждането става само с кабел. Има контакти за детски и инвалидни колички, а в салона има седалки с меки кожени подглавки?!

Великото Херцогство пък поръча девет броя e-Citaro в особена комплектация. Седалките са изпълнени в символиката на Люксембург, а покритието на пода напомня уютен паркет. Капацитетът на батериите за тези електрически автобуси също е 293 кВт/ч, като и те се зареждат само чрез кабел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт