728 x 90

Тунинг: В Германия превърнаха Volvo FMX в Unimog

Уникалните товарни превозни средства Unimog от Daimler са пример за много производители на техника. Неотдавна своето виждане за универсален камион представиха немците от компанията A&T, взимайки за основа шведския Volvo FMX. Двуосният звяр, получил приставката Multitruck в името, се задвижва от 13-литров двигател с 540 "коня". Джантите са "обути" в специална гума за офроуд, а

Уникалните товарни превозни средства Unimog от Daimler са пример за много производители на техника. Неотдавна своето виждане за универсален камион представиха немците от компанията A&T, взимайки за основа шведския Volvo FMX.

Двуосният звяр, получил приставката Multitruck в името, се задвижва от 13-литров двигател с 540 "коня". Джантите са "обути" в специална гума за офроуд, а в трансмисията е добавена пълзяща предавка.

Сгъваеми механизми с хидравлично задвижване са монтирани отпред и отзад за инсталиране и регулиране на най-различни приставки – от почистващи на сметища до плугове. На рамката има места за фиксиране на баластното тяло, а прикачните устройства са регулируеми по височина.

Очакваното предназначение на такава машина е огромно – от селското стопанство до комунални и спасителни екипи. Интересно е, че след преработката си този Volvo FMX може да се регистрира не само като камион, но и като условен „трактор“ с максимална скорост от 60 или 80 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт