728 x 90

Камиони с нежни шофьори (+видео)

– Над 100 дами с камиони караха в „женския” ден на Волво Тръкс– Под 0,5% от шофьорите на тежкотоварни автомобили у нас са жени, в Швеция те са 6% Повече от 100 дами от различни краища на Швеция изпробваха най-мощните камиони в демо центъра на Волво Тръкс в Гьотеборг. По време на ежегодния „женски” ден

– Над 100 дами с камиони караха в „женския” ден на Волво Тръкс
– Под 0,5% от шофьорите на тежкотоварни автомобили у нас са жени, в Швеция те са 6%

Повече от 100 дами от различни краища на Швеция изпробваха най-мощните камиони в демо центъра на Волво Тръкс в Гьотеборг. По време на ежегодния „женски” ден в централата на компанията се допускат единствено представителки на нежния пол. Тази година те изпробваха способностите си като шофьори на камиони и научиха подробности за работата в сектора на превозвачите. Целта на „женския” ден е да мотивира повече дами за работа в транспортния сектор и да ги ориентира в спецификите на професията.
 „От 115 000 шофьори на камиони в Швеция, едва 6% са жени. Стремим се да променим тези цифри, както в страната, така и в другите центрове на Волво Тръкс по света. Чрез ежегодното провеждане на деня, посветен на дамите в Гьотеборг, доказваме че няма чисто „женски” и „мъжки” професии”, сподели Сузане Фродин, Маркетинг и PR мениджър на Волво Тръкс за Северния регион. „Нуждаем се от повече различни кадри, както при шофьорите на камиони, така и при длъжностите  в пътния транспорт и производството. Трябват ни повече жени във всички сектори, защото те са иновативни и прокарват нови методи на работа в компанията”, допълни тя.
Всяка година Волво Тръкс подготвя специална програма за гостите в деня, изцяло посветен на дамите. Тя включва изложби и работни срещи, съвместно с шведски транспортни асоциации. На участничките, пристигнали от близки и далечни краища на страната, се предоставя и възможност за тестдрайв на едни от най-мощните камиони в света – Volvo FMX и Volvo FH16 (700 к.с.). Така дамите придобиват опит и получават по-задълбочени познания за различните специфики на професията.
„У нас професията шофьор на камион все още е почти изцяло мъжка, като дамите са под 0,5%. Във Волво България обаче уменията им срещат признание. В сервизният ни център София-Запад вече имаме и дама (Екатерина Тодороева – на индивидуалната снимка) на възприеманата за типично мъжка позиция „Приемчик” – обясни Ина Игнатова, Маркетинг мениджър и уточни, че в българското представителство на Волво Тръкс също обмислят идеята за ден, посветен на дамите.
Денят, посветен на дамите се организира от Волво Тръкс от повече от 10 години насам. Инициативата е подкрепена от различни транспортни институции, както от асоциации за защита на околната среда. Над 200 жени са изявили желание да се включат в тазгодишното събитие, като повече от половината са млади момичета, които още не са работили в транспортния сектор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт